Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a drtheiss.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

A kellemetlen ajakherpesz

A kínzó viszketés ellen


Az ajakherpesz nagyon elterjedt és kellemetlen vírusfertőzés. A legtöbb ember már gyermekkorában megfertőződik, így a felnőtt korú népesség csaknem 90%-a (!) hordozza magában a vírust.

A fertőzés először egyáltalán nem okoz tüneteket, vagy csak sima megfázásként jelentkezik, kiütéssel a szájon. Ez után húzódik vissza a vírus az arc idegsejtjeibe. És ha a vírus ismét aktívvá válik, a rendkívül kellemetlen hólyagocskák mindig ugyanazon a helyen képződnek az ajkakon.
A stressz, bosszúság, lelki tényezők is lehetnek a visszatérő betegség kiváltó okai.
Alapvetően azonban a legyengült immunrendszer az oka. Megelőzésképpen tehát az immunrendszert kell erősíteni egészséges életmóddal, a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozással, a rendszeres mozgással, a pihentető alvással. Ésszerű továbbá immunerősítő készítmények fogyasztása is.

Az ajakherpesz kialakulását kellemetlen, feszülő érzés jelzi és néhány órán belül megkezdődik az első, fájdalmas hólyagocskák képződése, amelyek nagyon-nagyon fertőzőek!
Idővel ezek a hólyagocskák kiszáradnak, és jó tíz nap után teljesen eltűnnek. De sajnos bármikor újra megjelenhetnek…

Kezelés – természetes módon

A Silicea ajakherpeszgél, melynek hatóanyaga a szilíciumgél (kovasavgél), egy természetes módon ható orvostechnikai eszköz.
Az ajakherpeszgél különlegessége abban áll, hogy az égető érzés és viszketés csillapítása mellett rendkívüli mértékben képes megkötni a sebváladékot. Kellemesen hűsítő hatása enyhíti a sebek okozta fájdalmat. A kovasavgél megköti a herpeszhólyagocskák erősen fertőző sebváladékát és ezzel a hólyagocskákat célzottan kiszárítja. Így gátolja a vírus terjedését és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

A szilíciumgélt az ajkakon jelentkező feszítő és viszkető érzés első jeleinél, azonnal, naponta akár öt alkalommal is alkalmazni kell. A kovasavgél használata gyermekek számára is bevált, mivel teljesen természetes módon enyhíti a fájdalmat és viszketést.
Az ajakherpesz rendkívül fertőző. Azokat a tárgyakat, amelyek az ajkakkal érintkezésbe kerülhetnek: poharat, evőeszközt, törölközőt – semmi esetre sem szabad másoknak is használni!
Hosszantartó panaszok, illetve a herpesz más testrészre való átterjedése, valamint láz esetén természetesen orvoshoz kell fordulni.

 

Hübner Silicea ajakherpesz gél