Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a drtheiss.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

A specifikus és a nem specifikus immunrendszer

A veleszületett (nem-specifikus) immunitás születésünk pillanatától jelen van, elemei minden idegen anyagra azonos módon reagálnak. A nem-specifikus immunitásban részt vesznek a csontvelőben termelődő neutrofil, eozinofil, bazofil fehérvérsejtek, a makrofágokká alakuló monociták, amelyek a vérárammal keringenek, majd a szövetekbe jutva felkutatják és megtámadják, bekebelezik a behatoló baktériumokat, vírusokat és egyéb antigéneket. 

 

Fertőzésveszélyes időszakban, fertőzött közösségben, járvány idején, a megfázás első tüneteinek jelentkezésekor  indokolt a nem specifikus immunrendszer erősítése.

Számos természetes eredetű anyag rendelkezik immunerősítő képességgel, mint például:

az echinacea és a cápamájolaj-koncentrátum (alkilglicerol) tartalmú készítmények, melyek alkalmazása a nem specifikus immunrendszer erősítésére ajánlott.