Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a drtheiss.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Articsóka – az ehető virág

A nehéz és zsíros étrend, a sok rohanás, a túlzott stressz hatások és bizony az alkohol is igencsak megterhelheti, sőt túlterhelheti a gyomrot és a máj-epe rendszert.

A kellemetlen következmények: felfúvódás, teltségérzet, hányinger. Mindez érezhetően csökkenti a jó közérzetet. Emésztőrendszerünk túlterhelődik, s így nem képes megfelelően működni.

Ilyen esetekben segítséget jelenthet az articsóka természetes ereje. Az articsóka eredetileg a Földközi-tenger környékén termett, ott már 2000 éve is ínyencségnek számított. Sok vizet, kevés zsírt és egy sor értékes anyagot: vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, továbbá úgynevezett keserű anyagokat is tartalmaz, ilyen például a cynarin is. Ez a keserű anyag javítja, serkenti az epe termelését, amely a béltraktusba jutva lebontja, könnyebben emészthetővé teszi a táplálékkal felvett zsírokat. További kedvező „mellékhatása”: a koleszterinszintet is csökkentheti!