Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a drtheiss.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Galagonya: a szív barátja

Fronthatások idején a vérkeringés komoly igénybevételnek lehet kitéve. Ilyenkor jó szolgálatot tesznek a galagonyát tartalmazó készítmények. A nálunk is honos gyógynövényt a természet a szív és keringési rendszer panaszainak orvoslására alkotott meg. Szép, fehér virágából, leveleiből, valamint ősszel érő piros terméséből előállított készítmények fogyasztása hagyományosan a szervezet motorjának erősítésére ajánlott, idősebbeknek, fiataloknak egyaránt.

 

A galagonya hatása főként a benne lévő flavonoidoknak és procianidineknek köszönhető. Élteti, támogatja és ápolja a szívet.

 

Nyugtató hatású, fertőzéses betegségek után fellépő szívizomgyengeség idején alkalmazott gyógyszerek mellett is ajánlható.

 

A galagonyát évtizedek óta alkalmazzák a természetgyógyászatban a szív „erősítésére”.

A súlyos szívpanaszokkal azonban mindenképpen orvoshoz kell fordulni.

 

A szív teljesítményének csökkenése az életkor előrehaladtával természetes folyamat. A természetgyógyászok azt tanácsolják, hogy a szívet védő gyógynövényt egy bölcs és természetorientált életvitelbe kell beilleszteni, hogy előnyeit a lehető legjobban kibontakoztathassa. A galagonya kiváló gyógynövény magas koleszterin- és trigliceridszint esetén is. Rendszeresen, akár hosszú távon is fogyasztható, szinte azt mondhatjuk, hogy nincs mellékhatása. Sőt, a fogyasztása éppen hosszú távon bizonyult különösen hasznosnak.

 

A fejlett országokban nagyon magas a civilizációs betegségek között a szív és keringési rendszer megbetegedéseinek aránya. Sok érv szól amellett, hogy az emberek átgondolják és megváltoztassák életvitelüket és támogassák a szervezet legfontosabb motorjának, a szívnek hosszú éveken át végzett munkáját.                                        

 

A galagonya felhasználási területei:

  • a szívizomzat erősítésére
  • a szív teljesítményének javítására
  • a szív jobb vérellátásáért
  • a pihenés, gyógyulás elősegítésére