Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a drtheiss.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Ha köhög, ha tüsszög, ha fáj a gyermek torka…

Ha köhög, ha tüsszög, ha fáj a gyermek torka…

Természetes szerek, amelyeket a téli házi patikába ajánlunk

Itt a tél, beköszöntöttek a nyirkos-ködös-szeles-hideg napok, a fagyos éjjelek és reggelek. Télen gyakran fenyeget a meghűlés, megfázás, influenza veszélye. Bizony nem árt, ha meg tudjuk előzni vagy gyors beavatkozással enyhíteni tudjuk a bajt. Ezért tartsunk az otthoni házi patikában olyan készítményeket, amelyekkel már az első tünetek jelentkezése idején közbeavatkozhatunk. Hogy baj esetén kéznél legyenek…

 

Ha fenyeget a nátha

Fertőzésveszélyes időszakban – ha munkahelyünkön, baráti körünkben már sokan prüszkölnek, köhögnek – a megelőzés érdekében ajánlatos immunerősítő készítményeket szedni. Ezek fokozzák a fehérvérsejtek működését, ezáltal fertőzésveszélyes időszakban és környezetben segítenek megakadályozni a betegség kialakulását.

Ha már megjelentek nálunk a meghűlés első tünetei, akkor sem késő egy jó immunerősítőt alkalmazni, pl. bevethetjük a természet „csodafegyverét”, az Echinacea –kivonatot, mellyel hatásosan támogathatjuk a szervezetünk immunrendszerét. (DT Echinacea csepp)

 

Ha köhög, tüsszög

A köhögés, mintha direkt bosszantani akarna bennünket, igen gyakran este kezdődik… Ilyenkor már nem tudunk orvoshoz menni, és a patika is zárva van. Ezért legyen otthon olyan házi szer, amely legalább a tüneteket enyhíti, s nem köhögjük végig az éjszakát.

  • Száraz köhögés esetén éjszakára ajánlható a mellkas bedörzsölése eukaliptusz balzsammal. A balzsam a bőrön át felszívódva, illetve elpárologva, a légutakra hatva enyhíti a légcsőfájdalmat, a köhögési ingert és segít a letapadt váladék elfolyósításában, így nyugodtabb lesz az éjszakája!
  • Száraz és hurutos köhögés esetén egyaránt ajánlhatók a lándzsás útifű készítmények, melyek bevonatot képeznek a nyálkahártyán és csökkentik a kínzó köhögési ingert.
  • Hurutos köhögés esetén a köptető hatású borostyán-kivonatot érdemes alkalmazni.

 

Ha fáj a gyermek torka

A torokgyulladás során számtalanszor éreztük már a kellemetlen torokirritációt, a fájdalmat, mely sokszor együtt jár az égő érzéssel, torokszárazsággal és nyelési nehézségekkel. A rossz közérzetet okozó tünetek legyőzésében segíthet az Izlandizuzmó-, a fehérmályva-gyökér-, és a jól ismert zsályalevél-kivonat kombináció.

 

A Dr. Theiss HerbalSept nyalóka egy orvostechnikai eszköz, amely támogatja a száj- illetve a torok nyálkahártyájának védekező funkcióját, megszünteti a torok- és a szájszárazságot, enyhíti a torokgyulladás tüneteit.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!