Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a drtheiss.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Ön is érintett?

„Sokkal több ember szenved vashiányban, mintsem gondolnánk. Elsősorban nők, serdülők, idősek, sportolók és vegetáriánusok tartoznak ebbe a csoportba.”

 

Ön is érintett? 

Vasszükséglet a várandósság idején

 

Minden nő számára különös, csodálatos érzés, hogy új élet növekszik testében. A várandós nő életének egy olyan szakaszát éli át, melyben nem csak magáért felelős, hanem gyermekéért is.

Hogy a gyermek születése felett érzett örömbe ne vegyüljön szomorúság, fontos, hogy törődjön magával, hogy kerülje a mindennapos stresszt, és egészségesen táplálkozzon.

Ebben a kilenc havi együttlétben, a létfontosságú anyagok iránti szükséglet gyakran túllépi a szokásos élethelyzetben elegendő mennyiségeket. A terhesség első hónapjaiban nincs szükség annyi kalóriára, mint azt általában gondolják, azonban sokkal magasabb az igény a vitálanyagokra (vitaminok, nyomelemek).

Megfelelő mennyiségű vasat kell bevinni a szervezetbe, hogy az anya és magzat egészsége ne szenvedjen kárt. A terhesség alatt a nők szervezetében megduplázódik az amúgy is magas szükséglet ebből a létfontosságú nyomelemből, mivel a méhlepénynek és az anya megnövekedett vérállományának is vasra van szüksége. Ezen túlmenően, a magzatnak is szüksége van erre a nyomelemre a növekedéshez és a súlygyarapodáshoz. Becslések szerint a várandós nők 50%-ának szervezetében alacsonyabb a vasszint a kívánatosnál a terhesség hosszabb-rövidebb időszakaiban.

Ez idő alatt elengedhetetlenül fontos a vasszint rendszeres ellenőrzése és szükség esetén a pótlása.

 

Kinek van több vasra szüksége?

Nemi tényező
  • szülőképes nők
  • terhességet tervező nők
  • várandós nők
  • szoptató anyák
Életkor
  • növésben levő gyermekek és fiatalok
Étrend
  • nem kiegyensúlyozott táplálkozás
  • diétázás
  • vegetáriánusok és vegák
Egyéb
  • elkötelezett véradók
  • sportolók

 

Hübner Iron Vital F®  Vasat és vitaminokat  tartalmazó étrend-kiegészítő

Jól hasznosuló kétértékű vasat tartalmaz, C-vitaminokkal kiegészítve, mely segíti a vas hasznosulását.