Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a drtheiss.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Vegye fel a harcot a vírusokkal

Most erősítse meg immunrendszerét!

 

Saját és embertársai védelmére, a vírusfertőzés megelőzésére állítottuk össze a következő higiéniai intézkedéseket:

 

A fertőzés megelőzésének 10 pontja

 

1. pont: Kézmosás :
Naponta többször, 20-30 másodpercen keresztül alaposan mosson kezet vízzel és szappannal.

 

2. pont: Kezét tartsa távol arcától!
Ne érintse meg száját, orrát vagy szemét a kezével, hogy kezéről a vírusok a nyálkahártyán keresztül ne kerülhessenek a szervezetébe.

 

3. pont: Kerülje a kézfogást!

A legtöbb vírus cseppfertőzéssel terjed, azaz beszéddel, köhögéssel, tüsszentéssel és érintéssel. Ne feledje, hogy kézfogással, a kilincs, a korlát, a telefonkagyló, a számítógép billentyűzet érintésével is fertőződhet. Kesztyű, szájmaszk! Merje viselni!

 

4. pont: Higiénikusan köhögjön, ill. tüsszentsen.

Köhögés és tüsszentés alkalmával tartson megfelelő távolságot a többi embertől. Eldobható papírzsebkendőbe, vagy szükség esetén karhajlatába  tüsszentsen, semmi esetre se a kezébe. A zsebkendőt használat után azonnal dobja ki a szemétbe.

 

5. pont:  A zárt helységeket jól szellőztesse ki!
A zárt helyiségeket naponta háromszor- négyszer kb. 10 percen át szellőztesse. Így csökken a levegőben lévő vírusok száma, és elkerülhető a száj- és orr nyálkahártyájának kiszáradása.

 

6. pont: Figyelje a betegség első jeleit!
Vírusfertőzésre utaló jel lehet a levertség, a láz, a köhögés, a náthás tünetek, valamint a fej- és végtagfájdalom. Háziorvosával telefonon egyeztessen időpontot, hogy elkerülje a váróteremben történő további fertőzést.

 

7. pont:  A betegséget otthon kúrálja ki.
Betegség esetén a legjobb, ha otthon marad. Forduljon orvosához! Ne gyógyítsa saját magát! A gyógyszerét az előírt adagban és az előírt ideig szedje. Hibás adagolás esetén rezisztencia alakulhat ki.

 

8.pont: Legyen tekintettel másokra.
Ha megbetegszik, mondjon le a szoros testi érintkezésről. Tartson távolságot a többiektől! Ha otthon ápolják, lehetőség szerint tartózkodjon külön szobában. Figyeljen a higiéniára, leginkább a konyhában és a fürdőszobában.

 

9. pont: Az utazási tanácsok betartása.
Kerülje azokat a régiókat, ahol vírusos megbetegedés halmozottan fordul elő.

 

10. pont: Kerülje a tömeget.
Kerülje azokat a helyeket, ahol sok ember gyűlik össze. Lehetőség szerint tartson kellő távolságot és szükség esetén viseljen arcmaszkot.