L-Karnitin
Típus
Vitamin, ásványi anyag, nyomelem
Származás, termőhely, lelőhely, előfordulás
Az L-karnitin (4-N-trimetil-hidroxi-vajsav) egy aminosavszármazék, az emberi szervezet által is előállított, természetes anyag. Az L-karnitin főleg hús- és tejtermékekben fordul elő. A napi szükséglet 250-400 mg, ennek töredékét képes az emberi szervezet szintézissel előállítani, ezért fontos hogy a többit táplálékkal vagy táplálék-kiegészítőkkel pótoljuk.
Hatás, Terápiás felhasználásErőnlétfokozó, testzsír-mennyiségcsökkentő, szívizom-erőnlétfokozó, öregedési folyamatot késleltető.
Hatásmechanizmus bővebbenFokozza az izmok erőnlétét és hatékony az izomláz csökkentésében. Csökkenti a testzsír mennyiségét, Hozzájárul az egészséges szívműködéshez, fokozza a szívizom erőnlétét. Férfiaknál termékenység fokozó hatása van. Késlelteti a sejtek öregedési folyamatát.