Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Az oldal sütiket és egyéb nyomkövető technológiákat alkalmaz, hogy javítsa a böngészési élményét, azzal hogy személyre szabott tartalmakat és célzott hirdetéseket jelenít meg, és elemzi a weboldalunk forgalmát, hogy megtudjuk honnan érkeztek a látogatóink.

×
Lexikon

L-triptofán


Típus
Vitamin
Származás, termőhely, lelőhely, előfordulás

Esszenciális aminosav, vagyis a szervezet nem tudja előállítani, ezért a táplálékkal kell bevinni. 

Fehérjében gazdag élelmiszerekben található meg, elsősorban a csokoládéban, zabpehelyben, szárított datolyában, tejben, joghurtban, túróban, vörös húsokban, tojásban, halakban, baromfihúsban, szezámmagban, csicseriborsóban, napraforgómagban, tökmagban, földimogyoróban.

Hatásmechanizmus bővebben

Az L-triptofán egy létfontosságú aminosav, amely a napi táplálékkal kerül a szervezetbe.

Egészség

Blog